Upplagd av anders Upplagd den jul - 21 - 2011

Brunnström till Elitserien

Svenske hockeyspelaren Fabian Brunnström har sedan fyra år tillbaka spelat i den amerikanska ligan. Nu kan det dock bli så att han återvänder till hemlandet för att spela vidare.
Till kommande säsong har Brunnström ännu inte fått ett kontrakt med någon klubb och ser då ut att återvända till att spela i Färjestad, som håller en plats öppen för honom. Brunnström spelade i Färjestad säsongen innan han förflyttades till landet i väst.

– Jag vill tillbaka till NHL, men i dagsläget vet jag varken om eller när någonting blir klart. Jag kan flytta var som helst, när som helst och det öppnar upp möjligheter. Färjestad är en välskött förening och jag trivdes jättebra, men det blev bara en säsong och därför har jag inga speciella band till FBK. Så vilken klubb i elitserien det i så fall blir spelar mindre roll, sen kan jag möjligtvis tänka mig att prova på spel i Ryssland, säger han till HD.

Utöver att ha spelat 99 NHL-matcher har Fabian Brunnström även spelat i 2 AHL-lag under sin tid i USA. Han är även den tjedje NHL-spelaren någonsin som lyckats göra en hattrick under sin första NHL-match.