Upplagd av anders Upplagd den sep - 17 - 2014

Drömmarna om hockeykarriärren

Att bli riktigt duktig på den sport som man håller på med kan leda en till möjligheter man bara kunnat drömma om. Spelar man hockey så är drömmen så klart att få spela i ett riktigt bra lag på den högsta nivån möjligt.

NHL är ligan där de riktigt stora proffsen spelar hockey. Hit vänds blickarna direkt när man talar om en karriär inom sporten. Det har hänt flera gånger att svenska talanger blivit scoutade till lag i NHL efter att de gjort en bra insats antingen i det svenska landslaget under VM eller OS, alternativt under spel i SHL. Exempel på några svenskar som verkligen fått en lyckad karriär i NHL är New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist och Washington Capitals center Nicklas Bäckström. Flera svenskar har även lyckats vinna Stanley Cup under sina karriärer.

Självklart finns det många andra ishockeyligor runt om i världen som även de håller plats för riktiga proffs. KHL i Ryssland är ett exempel på detta.På det vis som NHL har ett antal kanadensiska lag med i ligan finns det även internationella lag med i KHL. Bland annat Finland, Kroatien och Vitryssland har med lag i ligan, som numera tävlar om att komma upp i samma storlek som NHL.

För den som kanske inte lyckas ta sig hela vägen till NHL eller KHL, kan man ändå vara med och avnjuta hockey på denna höga nivå på annat vis. Till exempel kan man följa matcherna på tv som här i Sverige sänds via bland annat Viasat. Dessutom kan vara med och gissa resultatet genom att betta pengar på någon av matcherna. Med lite tur ger din gissning dig en mycket fin utdelning.

Kategorier: Hockey