Posted by anders

National Hockey League

National Hockey League, mer känt som NHL, grundades år 1917.  Sedan den första säsongen har NHL haft en rik historia. Ekonomiska problem, sålda klubbar, för några klubbar, spelare som lämnat och Kanada som i stort sett äger alla rekord.  Det var i Kanada som NHL först tog plats.  Montreal Canadians är det klubblag som spelat flest gånger i ligan, det är även klubblaget som äger flest ligatitlar.

NHL är slutresultatet av Canadian Hockey Association – National Hockey Association. De allra första två matcherna spelades 19 december 1917 – då bestod en match enbart av två halvlekar. Inte förrän säsongen 1924-25 deltog amerikanska lag i NHL. De kom från New York och Pittsburgh.

Vinsten i NHL avgörs i Stanley Cup som fått namnet efter pokalen som delas ut vid vinst.  Åtta från Eastern Conference och åtta från Western Conference går vidare till Stanley Cup slutspelen. Där möts de och tävlar om vilket klubblag som är det bästa inom ishockey.

Statistik:
Flest matcher: Gordie Howe
Flest mål: Wayne Gretzky
FLest assists: Wayne Gretzky
Flest poäng: Wayne Gretzky
Flest PIM: Dave Williams

Förutom att NHl är en liga som är otroligt spännande att följa, så är det en liga där man kan vinna stora summor pengar. Detta gäller då inte bara spelarna på isen, utan även dig som åskådare. Med hjälp av en spelbonus på sport kan du satsa pengar på det lag du tror kommer att vinna matchen. Gissar du rätt så kan även du gå hem som en lycklig vinnare.