Upplagd av anders Upplagd den feb - 10 - 2015

SHL får egen hockeygala

Idag delas det varje säsong ut en mängd olika priser till spelare och lag i hela världen. Nu startar även den svenska hockeyligan SHL upp en egen gala för att kulla hylla de bästa prestationerna som skett undre det gångna året. SHL Awards, som galan kommer att heta, arrangeras i samarbete med tv-kanalen C More som idag även har hand som sändningarna av seriens matcher.

Man har tidigare delar ut ett antal priser i och med seriens avslut, men det har ibland varit luddigt kring kriterierna för dessa. Till exempel har priset för årets Rookie flera gånger fått hård kritik. Nu finns det dock tydliga riktlinjer och den främsta är att det endast är prestationen i grundserien som räknas.

Den allra första galan kommer gå av stapeln den 27 april och direktsänds i en av C Mores kanaler. Några av de utmärkelser som kommer delas ut är Årets tränare, årets back, årets forward och årets mest värdefulle spelare. Dessa utses av en jury, men även fansen har sitt att säga till om. Detta påverkar nämligen utgången i kategorierna Årets mål, Årets räddning och Fansens Favorit.