Upplagd av anders Upplagd den mar - 20 - 2015

Silfverbergs rekordfyllda säsong

För tre år sedan så tog han hem SM-guldet åt sin tidigare klubb Brynäs och nu gör har stor succé borta i väster. Jakob Silfverberg är den svenska spelaren som många NHL-fans tala om just nu. Just nu ligger han etta i NHL:s liga för mål på straffar. Med en träffratio på nästan 70 procent har han lyckats sätta nio straffar på sina tretton försök under årets säsong, som även är hans första fulla i NHL. Hans första säsong 2012/2013 blev kapad på grund av lockouten och förra året fick han avbryta sitt spelande på grund av en armskada.

På råga till detta har han då även slagit sitt säsongsrekord. Hittills har svensken gjort 70 poäng under sina 80 matcher, vilket givit honom en väl förtjänt fjärdeplats på Ducks interna poänglista. Silfverberg berättade själv för Expressen om hans relation med tränaren Bruce Boudreau som tydligt har ett stort förtroende för svensken.
– Han sätter ut mig oftare, speciellt under slutet av matcherna oavsett om vi ska gå framåt eller hålla tätt bakåt. Det är ju då vi alla vill spela, så det är kul att få vara ute på isen under slutet av matcherna.

För tillfället ligger Silfverbergs lag Ducks i täten i tabellen tillsammans med tre andra lag på stabila 95 poäng.