Upplagd av anders Upplagd den mar - 18 - 2013

Tampa Bay spelade för Fleming

När Tampa Bay Lightning vann 2-1 mot Buffalo så vann de för Wayne Fleming – deras assisterande coach som just dött i cancer. Det var med vemod i hjärtat som Tampa Bay gick ut på isen. Något som både försvårade vinsten men samtidigt eggade dem.
– Han har betytt oerhört mycket för oss som hade honom som assisterande coach så vi spelade för honom och det känns fantastiskt att vi kunde vinna efter så jobbiga dagar, säger Victor Hedman.
Förutom att förlora en assisterande coach så fick de nyligen reda på att deras coach fått sparken. Istället ska Jon Cooper ta över flaggan från Guy Boucher. Spelarna känner sig lite skyldiga eftersom de tycker att Boucher brunnit för laget men att de presterat dåligt – inte på grund av honom utan andar anledningar. Däremot tycker de att Cooper har kommit med en fräsch och ny syn på deras spel.
– Vi har gjort några justeringar i spelet som verkar lovande, säger Hedman.
Med sex poäng upp till slutspelsstrecket gäller en rejäl ny satsning för Tampa Bay Lightning. Kanske Jon Cooper är rätt man för jobbet. Det är något som återstår att se. Segern mot Buffalo var Tampa Bays sätt att bevisa att de var bra och att de respekterade sina coacher som nu lämnat dem under dramatiska omständigheter. Inte alla hockeylag vinner efter så tuffa besked som Tampa Bay fick utstå. Huruvida detta stärker dem eller knäcker dem är helt upp till hur Cooper drar nytta av situationen.

Kategorier: NHL Nyheter